Suomessa toimivat pankit

Lähes kaikki suomalaiset ja Suomessa toimivat pankit ovat siirtyneet pääsääntöisesti verkkoon. Internetin voittokulku 2000 luvun alussa mullisti rahoitusalaa ja finanssi-instituutioita radikaalisti. Suomalaisilla on runsaasti valinnanvaraa perinteisten pankkien lisäksi.

Suomen perinteiset pankit

Suomessa toimii useita pankkei joista suurimman osan kuluttajat tietävätkin jo. Näihin lukeutuu muunmuassa Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, S-Pankki, Säästöpankki ja Ålandsbanken. Nykyään rahoituslaitosten kirjo on suurentunut ja osa netissä toimivista ”uusista pankeista” pystyykin myöntämään lainaa jo perinteisiä pankkeja nopeammin ja usein jopa paremmin ehdoin ja kuluin.

Pankkipalvelut asiakkaille

Monilla on erilaisia näkemyksiä siitä minkä takia oma pankki on juuri se paras. Moni tarvitsee pankkia erilaisiin tarkoituksiin joita ovat muunmuassa:

Raha-asiat: Eli niin kutsutut perinteiset pankkipalvelut, joita ovat pankkitilin ylläpitäminen, maksukortit ja erilaiset verkkopankkipalvelut joita kuluttaja saattaa arjessaan tarvita. Perinteisiä luottokortteja saa myös kivijalka pankkien sijaan verkosta hyvin ehdoin tästä erikoismaininta Bank Norwegianille.

Lainat (asunto ja kulutus): Pankkien yksi vanhimmista palveluista on rahan lainaaminen. Rahaa voidaan lainata erinäisiin tarkoituksiin kuten autoon tai omaan asuntoon. Kuluttajaluotoissa eli kulutukseen tarkoitetuissa luotoissa perinteiset pankit häviävät internet pankeille. Voit itse koittaa tätä ilmiötä käyttämällä lainan kilpailutus palveluamme maksutta ja sitoumuksetta. Voit katsoa mitä esimerkiksi 10 000 euron laina maksaa yli 30 pankissa kilpailutettuna.

Sijoittaminen: Osa pankeista tarjoaa mahdollisuuden ylläpitää sijoitustiliä ja tarjoaa käyttöliittymän pankin ja pörssin välillä. Jos oikeasti haluaa valuuttakauppaa käydä kannataa kokeilla maksutonta Nordnet -kaupankäyntialustaa, jossa ei ole lainkaan kiinteitä kuluja eikä tarvitse odottaa vuorokautta ennen kuin rahat näkyvät tilillä.

Vakuutukset: Jotkut pankeista pystyy tarjoamaan myös erilaisia vakuutuksia, jotka kuitenkin usein ovat vakuutusyhtiöiden myöntämiä.

Mikä on paras pankki?

Paras pankki on se mikä itselleen sopii parhaiten. Osa pankeista on erikoistunut johonkin tiettyyn erikoisalaan, kuten esimerkiksi luotonanto, säästäminen tai sijoittaminen. Jos etsii luottoa netistä kannattaa muistaa lainojen huolellinen kilpailuttaminen. Me voimme etsiä halutessasi parhaan pankin luotonantoa varten.

Kannattaa rauhassa tutustua eri pankkeihin, jotka toimivat Suomessa. Voit käydä vaikka paikan päällä konttorilla kyselemässä lisätietoa tai jos haluat vaihtaa pankkia voit etsiä uusia parempia mahdollisuuksia verkossa.

Uudet verkkopankit

Perinteisten pankkien verkkoon siirtymisen lisäksi alalle on tullut useita uusia tekijöitä, joista tosin suurin osa on luotonantoon keskittyneitä tai vaihtoehtoisesti sijoittamiseen. Jos tarvitset perinteisiä pankkipalveluita joita listasimme yläpuolelle on järkevää valita jokin perinteisistä maineikkaista pankeista.

Pankin asiakkuus on välttämätöntä tänäpäivä sillä maksut ja laskut hoidetaan pääsääntöisesti verkossa verkkopankkitunnuksia käyttäen. Verkkopankkitunnuksia voit tarvita myös muissa henkilötunnistautumista vaativissa toimenpiteissä internetissä. Lisäksi kun käyt kaupassa harvempi maksaa enää käteisellä, joten myös maksukortti on melkein välttämättömyys.

Pankit ja luotonantajat

Luottonetistä.fi

Luottonetistä.fi on kuluttajille suunnattu palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia kilpailuttamaan lainansa täysin maksuttomasti ja sitoumuksetta.

Hae lainaa 100 – 60 000 euroa – rahat voivat olla tililläsi jo tänään!