Lainaa pienituloiselle

Ovatko tulosi mielestäsi minimaaliset, mutta tarvitset silti rahoitusta? Monet pienituloiset jättävät lainatarjoukset kokonaan pyytämättä, koska luulevat etteivät he voi saada lainaa. 

Näin suurin osa heistä tyytyy kalliisiin kulutusluottoihin, osamaksuihin tai pikavippeihin, vaikka olisivat voineet saada edullista lainaa rahoituslaitokselta.

Me selvitimme, mitä pankit ja rahoituslaitokset edellyttävät tulojen osalta.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Laina pienituloiselle - mikä vaihtoehto on järkevin?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Aloitetaan heti kertomalla totuus. Pienituloisetkin voivat saada lainaa.

Tilastokeskuksen mukaan pienituloiseksi lasketaan henkilöt joiden koko kotitalouden käytettävissä olevat rahatulot kulutusyksikköä kohti ovat pienemmät kuin 60 prosenttia kaikkien kotitalouksien käytettävissä olevien rahatulojen mediaanitulosta. 

Henkilöt ja kotitaloudet, jotka jäävät tämän määritelmän alapuolelle lasketaan pienituloisiksi. Määritelmä on Euroopan Unionin suosituksiin perustuva, sillä Suomessa ei varsinaisesti ole pienituloisuus tai köyhyysrajaa määritelty.

Suomessa pankit ja rahoituslaitokset määräävät oman riskinottokykynsä mukaan mahdolliset tulovaatimukset lainanhakijalle.

Verkossa toimii useita luottoa myöntäviä lainapalveluita, jotka ovat valmiita lainaamaan rahaa myös pienituloisille. Pienimmät tulorajat joihin olemme törmänneet ovat olleet bruttomääräisenä 7200 euroa vuodessa, tähän on laskettu mukaan tuet, eläkkeet ja muut avustukset.

Me autamme sinua löytämään sopivan lainan tuloistasi riippumatta. Kilpailuta lainat maksutta palvelussamme ja katso mistä sinä saisit lainaa. Lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä, sinulla on 30 vuorokautta aikaa pohtia hyväksytkö vai hylkäätkö tarjoukset.

laina pienituloiselle

Mitä tulotietoja luotonantaja näkee?

Luotonantajat tarkistavat lainanhakijan taustat hyvin tarkasti, noudattaen vastuullista luotonantoa. Vastuullisuus luotonannossa tarkoittaa lainanhakijan maksukyvyn ja talouden arvioimista kokonaisvaltaisesti lainaan soveltuvaksi.

Itse luottokelpoisuuden arviointi tapahtuu puolittain automatisoidusti siten, että henkilön kaikki tulot tarkistetaan. Joissakin tapauksissa lainanhakija voi joutua toimittamaan lisää selvityksiä tuloista, mikäli jokin luotonantajista näin haluaa.

Pikalainoja ja vippejä tarjoavat lainapalvelut harvemmin pyytävät lisäselvityksiä ja he hyväksyvät lainahakemuksia huomattavasti todennäköisemmin. Kuitenkin lainojen suuruudet näissä palveluissa harvemmin ylittävät 2000 euroa.

Ensisijaisena lähteenä luotonantajat saavat tulotiedot suoraan lainahakemuksen yhteydessä, mutta joissakin tilanteissa tulot saatetaan tarkistaa tarkemmin asiakasrekisterien tai Instantor-palvelun toimesta.

Me emme vaadi lainahakemuksen yhteydessä yhtäkään tuloihin liittyvää tositetta. On yhteistyökumppaneistamme kiinni vaativatko he yksittäistä palkkatodistusta vai eivät.

Tulotietojen lisäksi jokaisen lainahakemuksen yhteydessä lainaa hakevan henkilön luottotiedot tarkistetaan. Suomessa ei lain mukaan saa lainata rahaa henkilöille joilla on voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

Lainaa ilman tuloselvitystä

Käyttämällä palveluamme, voit hakea lainaa ilman tuloselvitystä.

Muista kuitenkin olla rehellinen lainahakemusta täyttäessä, sillä mikäli tulotietosi tarkistetaan tarkemmin ja asetit tulotasosi korkeammaksi kuin se todellisuudessa on, saat varmasti kielteisen luottopäätöksen epärehellisyyden takia.

Olemalla rehellinen, varmistat suurimman mahdollisen todennäköisyyden saada juuri itsellesi sopiva laina. Sinun ei tarvitse murehtia tulojesi riittämättömyydestä, sillä monet työttömätkin ovat saaneet tarvitsemaansa lainaa.

Luottonetistä.fi on aidosti kuluttajien puolella. Haluamme tehdä lainaamisesta helpompaa etenkin niille joiden lähtökohdat lainan saamiseen ovat jo valmiiksi heikommat.

Käyttämällä palveluamme varmistat, että sinulla on mahdollisuus saada edullista lainaa juuri tarvitsemasi määrän verran.

Lisäksi saat itse valita lainallesi sopivan takaisinmaksuajan.

Aseta kuitenkin jo lainahakemuksessa lainatavoitteesi realistiseksi. On epärealistista hakea 1000 euroa lainaa 15 vuoden takaisinmaksuajalle. Tyypillinen takaisinmaksuaika 1000 euron lainalle on 1 – 2 vuotta ja 10 000 euroa suuremmalle lainalle jopa 15 vuotta.