Velkojen yhdistäminen - järjestä velat

Velkojen yhdistäminen
Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Velkojen yhdistäminen parantaa taloutta

Onko sinulla jo olemassa olevia lainoja, luottokorttivelkoja tai osamaksuja, joiden kuluja haluaisit pienentää? Velkojen yhdistäminen on näppärä ensiapu parempaan taloudenhallintaan.

Velkojen yhdistäminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan uuden edullisemman lainan hakemista, jolla maksat kaikki aikaisemmat lainat ja velat pois yhdellä kertaa.

Näin jäljelle jää vain yksi edullisempi laina, jonka lyhennykset ja kulut pysyvät selkeinä jo alusta asti.

Kuka voi yhdistää velkansa?

Velkojen ja muidenkin lainojen yhdistäminen edellyttää Suomessa luottokelpoisuutta. Luottokelpoisuudella tarkoitetaan sitä, että lainaa hakeva henkilö on täysi-ikäinen, suomen kansalainen ja hänellä on oltava puhtaat luottotiedot (maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla).

Jos kyseessä on suurempi määrä velkaa, saatetaan hakijalta edellyttää myös korkeampia tuloja. Hyvin tyypillinen tuloraja, johon lasketaan myös tuet ja muut etuudet ovat 7200 euroa bruttotuloja vuodessa, joka tarkoittaa noin 600 euron tuloja kuukausitasolla.

Miten yhdistän velat ja aikaisemmat maksut Luottonetistä.fi palvelun avulla?

Velkojen yhdistäminen on nopeasti hoidettu palvelumme avulla. Lyhykäisyydessään sinun tulee hakea uuttaa lainaa, joka on edullisempi kuin nykyiset lainakustannuksesi.

Voit halutessasi lukea tarkemmin lainojen yhdistämisestä sivuiltamme.

  • Siirry täyttämään lainahakemus sivuillamme tästä
  • Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin
  • Saat useita lainatarjouksia nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen
  • Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse paras yhdistelylaina
  • Valitseminen ja luottosopimuksen tekeminen tapahtuu allekirjoittamalla lainasopimus sähköisesti pankkitunnuksilla.
 

Palvelumme käyttäminen on maksutonta, voit koska tahansa katsoa mihin hintaan saisit lainaa ilman, että joudut ottamaan lainaa vastaan. Huomioi, että palvelumme kautta saamasi lainatarjoukset ovat voimassa 30 vuorokautta niiden saamisesta.

Kevennä ylimääräisistä veloista aiheutuvaa stressiä

Tutkimusten mukaan ylimääräinen velka aiheuttaa kuluttajille harmaita hiuksia ja ylimääräistä stressiä. Omat kokemuksemme osoittavat, että lainojen yhdistämisellä on selkeä positiivinen vaikutus kuluttajien mieliin ja stressitasoihin.

Syy tähän on itsestään selvä. Yhden edullisemman lainan lyhentäminen on huomattavasti mukavampaa ja selkeämpää kuin useiden pienten lainojen ja kulujen hoitaminen.

Monille kuluttajille etenkin helposti saatavat osamaksut tuottavat ongelmia, kun niitä haalitaan liikaa. Lähes missä tahansa voi tänä päivänä tilata palveluita ja tuotteita osamaksulla.

Monet kuluttajat tarttuvat tähän helposti saatavilla olevaan rahoitukseen, vaikka tarjoilla olisi huomattavasti edullisempaakin rahoitusta.

Etenkin nuoret käyttävät entistä enemmän osamaksulla ostamista verrattuna vanhempiin ikäpolviin, jotka ovat tottuneet säästämään suurimman osan tarvittavista rahoista, näin ollen harvemmin yli 50-vuotiaat tekevät ostoksia hetken mielijohteesta.

Suosittelemme ottamaan jo nuoresta pitäen tiukan otteen omasta taloudesta, huolehtimalla ylimääräisten kulujen karsimisesta. Aina on järkevämpi maksaa suoraan tilillä olevalla rahalla velkarahan sijaan.

Milloin veloista tukee vankila?

Yksi velka johtaa toiseen ja niin edelleen. Sen ei tarvitse mennä näin.

Monet suomalaiset ajautuvat vuosittain taloudelliseen ahdinkoon lähes huomaamattaan. Kaikki saa usein alkunsa pienestä velasta, jonka päälle otetaan uutta lainaa.

Kuitenkin suuri velkataakka koituu ongelmaiseksi jo siinä kohtaa, kun kotitalouden kuukausittaiset tulot riittävät juuri ja juuri pakollisiin menoihin. Tämä on ensimmäinen hetki, jossa kohtaa kannattaa harkita lainojen yhdistelyä toden teolla.

Kuten aikaisemmin mainitsimme velkojen yhdistäminen, onnistuu muutamassa minuutissa. Saat useita lainatarjouksia heti ja, jos hyvä tuuri käy – löydät ensimmäisten tarjousten joukosta jo sopivan lainan, jolla voit maksaa aikaisemmat velat pois.

Estä ylivelkaantuminen – reagoi nopeasti

Ylivelkaantumisen estäminen tapahtuu vähentämällä kuukausittaisia kuluja, jotka eivät ole pakollisia. Jos ylivelkaantuminen on jo käynnissä kannattaa myydä irtaimistoa, jolla voi hyvällä tuurilla saada velkoja lyhennettyä riittävästi.

Tilanteessa, jossa luottotiedot ovat jo menneet ja velkaa on silmin nähden liikaa – on parempi olla yhteydessä suoraan Takuusäätiöön tai muuhun velkaneuvontaan, joka pystyy auttamaan tilanteessa, jossa vakuudettomat lainat eivät enää auta.

Haluatko keventää velkataakkaa? Aloita heti.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.