rakennuslaina

Rakennuslaina

Kirjoittanut: Anni Moilanen

Oletko remontoimassa vanhaa vai rakennatko uutta? Oletko harkinnut ottavasti rakennuslainaa kulujen kattamiseen? Me otimme selvää, mitä kaikkea rakennuslainan yhteydessä kannattaa ottaa huomioon.

Seurasimme neljän perheen rakentamista ja remontointia velkarahalla. kaksi näistä perheistä käytti vakuusarvossa vakuudetonta kulutusluottoa ja kaksi rahoitti koko remonttin tarvittavan vakuuden aikaisemmasta omaisuudesta.

Muttä mitä rakennuslaina oikeastaan edellyttää ja mitä se hyödyttää?

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti

Mikä on rakennuslaina?

Rakennuslaina on suuri laina pitkällä takaisinmaksuajalla, joka käytetään tyypillisesti oman talon, mökin, sijotisuasunnon sekä asunnon rakentamiseen ja korjaamiseen.

Korjaamisella me tarkoitamme rakennuslainoista puhuttaessa aina peruskorjausta, jota varten on hankittava ammattilaisen suorittama kustannusarvio.

Tätä arviota ei tarvitse tehdä mikäli netistä haettava vakuudeton rakennuslaina riittää kattamaan tarvittavat kulut.

Rakennuslainan hakeminen

Jokainen rakennuslainaa hakeva henkilö voi valita perinteisen pakin ja yksityisen rahoitusliikkeen väliltä. Valintaa helpottaa lainojen kilpailuttaminen, jonka voi suorittaa nopeasti palvelussamme.

Vakuudettoman lainan etuina ovat helppous ja nopeus, kun taas vakuudellisten lainojen etuna on korko.

Kuitenkaan jako hyödyistä ja haitoista ei ole näin yksiselitteinen, sillä monet pankkien asiakkaat joutuvat joka tapauksessa ottamaan vakuudetonta lainaa kattaakseen rakennuslainassa tarvittavan vakuusarvon, joka vaihtelee pankkien välillä.

Tyypillisesti omarahoitusosuus jää 20 – 30%, jos lainan vakuudeksi asetetaan kyseinen kiinteistö. Tämä on kaikkein tyypillisin tapa.

Rakennuslainaa voi hakea netistä tai perinteisiltä pankeilta kuten OP, Nordea, Danske Bank jotka tarjoavat myös laskurin sopivan lainan arvioimiseen.

Nostaminen tapahtuu lainatuotteesta riippuen joko kerralla tilille tai joustavasti jos kyseessä on remontointiin tarkoitettu laina.

Arvioi kustannuksia myös itse

Vaikka ammattilaisen tekemä kustannusarvio on se joka pankkeja kiinnostaa lainaneuvotteluissa, on silti hyvä itse arvioida tulevia kustannuksia ja sitä kautta peilata tulevan lainan suuruutta ja takaisinmaksuaikaa.

Jo ennen lainaneuvotteluja on hyvä itse pohtia mitä voi asettaa vakuudeksi, etenkin jos saatavilla ei ole aikaisempaa omaisuutta.

Jos rakennuslainaa tarvitaan alle 60 000 euroa, suosittelemme heti lähettämään lainahakemuksen palveluumme, jolloin voimme selvittää yhdessä mistä saat edullisinta lainaa. Kun olet saanut lainatarjoukset vakuudettomista rakennuslainoista eteesi voit pyytää lainatarjoukset myös perinteisiltä pankeilta ja verrata näitä keskenään.

Monet hakevat rakennuslainan tänäpäivänä netistä etenkin mökkejä varten, koska pankit ovat yksinkertaisesti hyvin huonoja myöntämään lainoja mikäli henkilöllä on jo esimerkiksi aikaisempia lainoja.

Miten rakennuslainaa haetaan?

Suurin osa rakennuslainan hakijoista aloittaa pyytämällä lainatarjouksen omalta pankilta. Me suosittelemme kuitenkin ottamaan mukaan myös muut pankit, sillä jo pelkkien korkomarginaalien ero voi olla merkittävä.

Tämän lisäksi olisi suotavaa pyytää lainatarjoukset myös muilta rahoitusyhtiöiltä, jolloin jo pelkästään silmäilemällä saadaan hyvä kuva siitä, mistä lainaa kannattaa oikeasti hakea.

Viimeistään siinä kohtaa kannattaa kilpailuttaa lainat, kun huomataan että vakuusarvosta puuttuu vielä useampi kymmentä prosenttia ja omaisuutta jota voi asettaa vakuudeksi ei löydy.

Rakennuslainan saamisen edellytyksenä ei ole oman asunnon rakentaminen, sillä sitä voi hakea myös peruskorjaukseen tai vapaa-ajan asuntoa varten.

Sitä mukaan kun asunnon vakuusarvo kasvaa rakennustöiden tai remontoinnin edetessä voi aikaisempaa vakuutta pyytää takaisin lainan uudelleenarvioinnin yhteydessä.

Me autamme hakemaan rakennuslainaa ilman vakuuksia

Jos et halua tai onnistu hakemaan rakennuslainaa johon tarvitaan vakuuksia, voit lähettää lainahakemuksen maksuttomaan palvelumme. Me lähetämme lainahakemuksesi eteenpäin rakennuslainaa myöntäville rahoitusyhtiöille, jotka tekevät oman tarjouksen ja toimittavat sen sinulle.

Saat itse päättää hylkäätkö vai hyväkstykö jonkin saamistasi lainatarjouksista, jonka jälkeen lainasopimuksen voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla ja laina siirretään tilillesi.

Rakennus lainaa voi hakea ilman vakuuksia aina 60 000 euroon asti, maksimissaan 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti