Mökkilaina

Haaveiletko omasta mökistä jossa voit viettää aikaa yksin, ystäviesi tai perheesi kanssa? Paikasta, jossa on rauhallista ja kotoisaa. Varsinaista mielenrauhaa arjen jatkuvan stressin ja kiireen keskellä.

Mökki on suomalaisten suosituimmista sijoituskohteista heti oman asunnon ostamisen jälkeen. Mökin omistamisen myötä tulee suuri taloudellinen vastuu.

Me keräsimme kaikki ne asiat tähän artikkeliin, jotka sinun on hyvä tietää ennen kuin haet mökkilainaa.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Mökkilaina vakuuksilla tai ilman?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Mökkilainaa haettaessa on hyvä tutustua erilaisiin lainamahdollisuuksiin ja rahoitustuotteiden yhdistelmiin, jotta saat laadittua selkeän paketin, jonka kulut ja takaisinmaksu ei pääse yllättämään.

Jo ennen lainan hakemista on tehtävä päätöksiä jotka tulevat vaikuttamaan omaan taloudellisen asemaasi pitkälle tulevaisuuteen.

Aivan ensimmäisenä sinun on päätettävä mistä aiot lainaa hakea ja kuinka paljon. Jos sinulla on jo sopiva mökki tiedossa, tiedät todennäköisesti kuinka paljon rahoitusta tarvitset, mutta tiedätkö kuinka suuri vakuuden tulee olla?

Mökki lainan vakuutena

Vakuusarvosta 50 – 70% kattaa mökki jonka aiot ostaa. Loput vakuudesta on turvatta joko omaisuudella tai varallisuudella. Vastaavasti jos et halua käyttää mökkiä vakuutena lainkaan, sinulla pitää olla omaisuutta joka kelpaa vakuudeksi.

Tälläisiä omaisuuseriä voivat olla erilaiset arvopaperit, auto, sijoituskohteet, oma asunto ja niin edelleen. Voit kysellä omasta pankistasi lisää tietoa vakuuksista, mikäli et aio harkita verkosta haettavia vakuudettomia lainoja.

Mökkilaina ilman vakuuksia

Vastineeksi perinteisten pankkien tarjoamille vakuudellisille lainoille löytyy hieman kalliimmat, mutta sellaiset lainat jotka eivät vaadi hakijoiltaan vakuuksia tai henkilötakausta.

Me voimme auttaa sinua löytämään sopivan vakuudettoman lainan itsellesi kilpailuttamalla useita perinteisiä pankkeja ja verkossa toimivia rahoituslaitoksia yhdellä lainahakemuksella, joka ei alustavasti vaadi liitteitä.

Jos et halua ottaa koko lainaa vakuudettomana, voit yhdistää esimerkiksi vakuudettoman kulutusluoton kattamaan loput vakuusarvosta, esimerkiksi 30 – 40%.

Kuinka suuri ero vakuudettomien ja vakuudellisten mökkilainojen välillä on?

Vakuudettomien kuluttajaluottojen korkoja on suitsittu jo useampaan otteeseen. Tällä hetkellä kiinteäkorkoista vakuudetonta lainaa on mahdollista saada vain noin 4-6 % korolla aina 60 000 euroon asti.

Vakuudellisten luottojen korko vaihtelee pankista ja asetetuista marginaaleista riippuen 2 -6 % paikkeilla, joten voit pyytää lainatarjoukset molemmista lainoista selvittääksesi kumpi tulee edullisemmaksi.

Monet päätyvät rahoittamaan mökkinsä verkon vakuudettomilla lainoilla yksinkertaisesti siksi, koska pankit ovat hyvin kitsaita myöntämään rahoitusta jos esimerkiksi asuntolaina on jo samalta pankilta.

mökkilaina

Voiko mökkilainaa saada ilman säästöjä?

Totta kai mökkilainaa voi saada ilman säästöjä. Saavathan työttömätkin rahoitusta tarvittaessa.

Kuitenkin jos mökkilainaa hakevalla henkilöllä ei ole aikaisempaa omaisuutta jota voi asettaa vakuudeksi, on pakko turvautua yksityisiin rahoituslaitoksiin.

Myös pienen kikkailun avulla pankeilta on mahdollista saada lainaa ilman säästöjä, jos osa vakuusarvosta katetaan vakuudettomalla kulutusluotolla ja osa hankittavalla mökillä.

Säästöjen puuttuminen saattaa kuitenkin vaikuttaa tulevan lainan korkotasoon negatiivisesti. Tai se voi vaikuttaa suurimman myönnettävän lainan suuruuteen haittaavasti.

Me suosittelemme ottamaan mukaan yhteishakijan, joka edesauttaa halvemman lainan saamista, parantaa mahdollisuuksia saada lainaa ja nostaa korkeinta mahdollista lainattavaa summaa.

Mökkilainat Suomessa - mistä niitä kannattaa hakea

Suomessa mökkilainat ovat aina olleet polttava puheenaihe. Suomessa haetaan suuria määriä mökkilainoja ja niiden keskimääräinen suuruus on noin 60 – 80 000 euroa.

Tälläistä hyvin tyypillistä mökkilainaa lyhennetään yleensä yhdessä asuntolainan kanssa.

keskimäärin mökkilainan takaisinmaksuaika on 11 – 13 vuotta ja sitä lyhennetään kuukausittain kotitaloudesta riippuen 200 – 500 euroa kuukaudessa.

Mökkilainoja tarjoavat kaikki suuremmat pankit kuten OP, Nordea, S-pankki, Danske Bank mutta perinteisten pankkien kohdalla tarvitaan aina lainaneuvotteluja mikäli haettu laina ei ole vakuudeton.

Vakuudettomat mökkilainat on mahdollista saada käyttöön 1 – 3 vuorokauden kuluessa lainasopimuksen tekemisestä.

Kun mahdollisesti neuvottelet lainastasi pankin kanssa, muista mainita kaikki tarvittavat asiat kuten esimerkiksi omarahoitusosuus. Kerro miten olet suunnitellut toteuttavasti täyttää tarvittavan vakuusarvon. Asetatko mökin vakuudeksi ja haet kulutusluoton päälle vai katatko kaikki aikaisemmalla omaisuudellasi? 

Mökkilaina vertailu näyttää mökin todelliset kustannukset

Mökkilaina vertailu kannattaa aina tehdä vaikka aikoisitkin hakea lainaa suoraan perinteiseltä kivijalkapankilta. Kokemuksiemme mukaan olemme lukuisia kertoja todenneet, että vakuudeton laina olisi ollut kevyempi ja edullisempi vaihtoehto.

Muista, että voit pyytää lainatarjoukset sekä perinteisiltä pankeilta ja yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä maksutta, helposti ja nopeasti palvelumme avulla.