Halvin autorahoitus

Oletko ostamassa ensimmäistä autoa? Oletko vaihtamassa vanhaa autoa uuteen vai muuten vain päivittämässä menopeliäsi? 

Me kokosimme kattavan oppaan, jonka avulla pystyt selvittämään, mitkä lainapalvelut myöntävät edullisinta autolainaa. Lue koko opas, niin tiedät.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Mistä halvin autorahoitus löytyy?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Suomessa on useita kymmeniä yrityksiä autoliikkeet mukaan lukien, jotka ovat valmiita tarjoamaan autorahoitusta nopeasti. Kuitenkin erot autolainojen kustannusten ja korkojen välillä ovat usein jopa suurempia, kuin tavallisissa kulutusluotoissa.

Helpoin tapa selvittää, mikä luotonantaja tarjoaa parhaat ehdot, on hakea lainaa avullamme.

Luottonetistä.fi on palvelu, johon voit lähettää lainatarpeeseesi perustuvan hakemuksen. Me toimitamme lainahakemuksesi eteenpäin yli 20:lle autorahoitusta myöntävälle yritykselle, jotka vastaavat tarjouksellaan. Näin pysyt helposti vertailemaan eri luottolaitosten kustannuksia keskenään.

Löydettyäsi sopivan lainan, voit allekirjoittaa sopimuksen muutamalla klikkauksella. Allekirjoittamisen jälkeen lainarahat maksetaan tilillesi nopeasti, parhaimmillaan jopa 15 minuutissa.

Palvelumme käyttäminen on maksutonta, eikä sido ottamaan lainaa.

Halvin autorahoitus

Nettipankit vai perinteiset pankit auton rahoittajina?

Monet kalliimpaa autoa harkitsevat henkilöt pohtivat kannattaako lainaa lähteä hakemaan netistä yksityisiltä rahoituslaitoksilta vai tavalliseen tyyliin pankilta. Olemme täysin rehellisiä ja sanomme, että molemmissa on omat etunsa.

Tämän lisäksi myös esimerkiksi LähiTapiola tarjoaa autorahoitusta, joka on valittavissa suoraan autoliikkeistä.

Pakit usein tarjoavat vakuudellista luottoa, kun taas nettipankit tarjoavat lähes poikkeuksetta vakuudettomia luottoja. Lisäksi pankkien korot jäävät yleensä aina kalliimmaksi, kuin yksityisillä rahoituslaitoksilla.

Me olemme kuitenkin ottaneet tämän huomioon ja palvelumme kautta lähetty lainahakemus toimitetaan myös useille perinteisille ”kivijalkapankeille”.

Lyhty autorahoitus vertailu (digipankit vs tavallisetpankit):

OP, Nordea, Danske = autolainan tyypillinen korko 6 – 8% ja maksimi lainasumma 15 000 €.

Digipankit ja rahalaitokset = autolainan tyypillinen korko alk. 4,19% ja maksimi lainasumma 60 000 €.

Palvelumme tuo parhaat puolet lainan hakemisesta esiin. Saat tarjouksia molemmilta osapuolilta, joten sinun ei tarvitse verrata kuin korkoja keskenään.

Ennen kuin jatketaan autolainoista juttua, pohditaan, onko auton leasing järkevämpää, kuin auton rahoittaminen lainalla.

On hyvä myös muistaa, että suomalaiset käyttävät autoiluun keskimäärin 450 – 600 euroa kuukaudessa, riippuen ajetuista kilometreistä, polttoainekuluista, huolloista ja autosta.

Kumpi on järkevämpi: autolaina vai leasing-auto?

Leasing autojen ja siihen liittyvien palveluntarjoajien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Monille kuluttajille, tulee uutta autoa hankkiessa vastaan vaihtoehto ottaa leasing-auto, mutta onko se yksityishenkilönä kannattavaa?

Me käytimme useita tunteja toimistolla porukan kanssa laskiessa, kumpi tulee oikeasti edullisemmaksi.

Tuloksena päädyimme sellaiseen yhteenvetoon, että leasingauto ja autolaina ovat lähes saman hintaisia vaihtoehtoja. Ainoana erona näiden kahden välillä on, että jos leasingsopimuksessa ei ole lunastuspykälää, auto ei jää sinulle.

Kun auto otetaan rahoituksella, voidaan se myydä eteenpäin silloin, kun haluaa. Leasingsopimusta ei voi kesken sopimuskauden purkaa ilman rahallista sanktiota. Leasingsopimus myös velvoittaa käytättämään auton aina merkkihuollossa ja pitämään kalliit vakuutukset päällä.

Tässä kohtaa voidaankin pohtia, mitä auton arvosta on jäljellä, kun sitä pidetään tarpeeksi kauan.

Auton arvon aleneminen (vuosien mukaan)

Kaikki autonomistajat kokevat sen ilmiön, kun auto ajetaan ulos liikkeestä ja tiedät itsekin, että arvosta on sulanut jo hyvä osa. Me autamme havainnollistamaan, kuinka paljon arvo oikeasti alenee vuositasolla, kun otetaan esimerkiksi hyvin tyypillinen suomalaisten omistama auto, hinta keskimäärin 20 000 €.

  1. Vuosi | Arvonalenema(%): 14 | Arvonalenema(€): 2800 | Myyntiarvo: 17200 €
  2. Vuosi | Arvonalenema(%): 10 | Arvonalenema(€): 1720 | Myyntiarvo: 15480 €
  3. Vuosi | Arvonalenema(%): 10 | Arvonalenema(€): 1548 | Myyntiarvo: 13932 €
  4. Vuosi | Arvonalenema(%): 10 | Arvonalenema(€): 1392 | Myyntiarvo: 12540 €
  5. Vuosi | Arvonalenema(%): 10 | Arvonalenema(€): 1254 | Myyntiarvo: 11286 €
 

20 000 € auton arvosta on siis jäljellä 11 286 €. Tämä lukema on voi kuitenkin olla suurempi, jos autolla on ajettu vähän ja se on erinomaisessa kunnossa. Myös ajantasaisen ja hyvin merkitty huoltokirja lisää auton myyntiarvoa.

Autorahoitus laskuri – laske lyhennykset ja kulut

Lainaa hakiessa on hyvä osata ennakoida kuluja ja tulevia maksettavia kuukausieriä. Enää ei tarvitse käyttää kynää ja paperia tai Excelia rahoituskulujen laskemiseen.

Varsinaiselta lainahakemus sivultamme löydät lainan suuruuteen, maksuaikaan ja keskimääräiseen korkoon perustuvan alustavan laskelman, joka näyttää kuinka paljon lainaa maksat takaisin kuukausittain (lyhennykset + kulut). Näin pystyt helposti päättelemään minkälaisen takaisinmaksuajan ja lainasumman nykyinen taloudellinen tilanne mahdollistaa.

Myös muunlaiset rahoitusjärjestelyt ovat mahdollisia. Osa asiakkaistamme on hakenut suurempaa lainaa, käyttäen sen useampaan eri tarkoitukseen samanaikaisesti esimerkiksi remonttiin ja autoon.

Viimeisenä vinkkinä vielä: kannattaa myös punnita käytetyn ja uuden auton välillä olevia eroja. Kumman sinä valitset vai onko sinulla jo sopiva auto kiikarissa?

Lue myös: kannattaako auto maksaa kerralla vai osamaksulla?