Asuntolainan kilpailutus

Harkitsetko uuden asuntolainan ottamista tai vanhan asuntolainan kilpailuttamista? Olipa ajatuksesi kumpi tahansa me tutustuimme perinpohjaisesti asuntolainoihin ja niiden vertailemiseen.

Asuntolaina on suurin laina koko elämän aikana, jonka suurin osa ihmisistä ottaa. Kun olet lukenut tämän sivun huolellisesti läpi, tiedät miten voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja asuntolainassasi.

Lue samalla miten Mirva säästi 4336€ vain muutamassa minuutissa.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Asuntolainan kilpailutus on yllättävän helppoa

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Oletko hakenut aikaisemmin asuntolainaa pankista tai ovatko vanhemmat kertoneet sinulle miten vaikea aikanaan oli vertailla asuntolainatarjouksia keskenään. Niin monet eri tekijät vaikuttivat asuntolainan hintaan ja kilpailuttajien oli ravattava pankista toiseen pyytämässä tarjouksia, jonka jälkeen vasta saatiin varsinaiset neuvottelut käyntiin.

Nykyään kaikki on toisin. Kuten monissa muissakin asioissa: kuluttajat pystyvät vertailemaan palveluita ja tuotteita etukäteen.

Luottonetistä.fi kilpailuttaa asuntolainat puolestasi

Kilpailutamme sinulle asuntolainoissa tarvittavan omarahoitusosuuden, jota varten yleensä haetaan kulutusluottoa tai vastaavasti pienemmissä lainatarpeissa 60 000 euroon asti rakennuslainat ja tonttilainat suoraan pankeilta.

Tee näin:

  1. Täytä ja lähetä maksuton asuntolainahakemus palvelussamme.
  2. Me lähetämme hakemuksesi eteenpäin pankeille ja rahoituslaitoksille.
  3. Pankit ja rahoituslaitokset vastaavat tarjouksellaan.
  4. Saat tarjoukset eteesi. Voit vertailla niitä keskenään ja helposti valita halvimman lainan. Lainatarjoukset eivät sido.
kilpailutettu asuntolaina

Halvin asuntolaina löytyy vertailun avulla

Asuntolainojen kustannuksissa on merkittäviä eroja ja jo prosenttien muutokset koroissa usein tarkoittavat tuhansia euroja kokonaiskustannuksissa. Me suosittelemme jokaista asuntolainaa harkitsevaa henkilöä kilpailuttamaan asuntolainat maksuttoman palvelumme avulla, jonka jälkeen saat itse päättää mikä lainatarjous sopii sinulle parhaiten.

Vaihtoehtoisesti kaikki saamasi lainatarjoukset on mahdollista hylätä, eli ne eivät sido sinua ottamaan tarjottua lainaa vastaan.

Itse lainatarjoukset on esitetty paneelissa järjestetyksessä, halvin ensin. Paneeliin pääset asuntolainahakemuksen lähettämisen jälkeen, jossa on selkeästi eritelty lainatarjoukset ominaisuuksien mukaan, kuten esimerkiksi pitkä takaisinmaksuaika tai joustava takaisinmaksuaika.

Halvimman asuntolainan saat, kun valitset sellaisen lainan, jonka takaisinmaksuaika ja lyhennystapa ovat sopusoinnussa omien tulojesi kanssa.

Vaikka pitkät lainat kuulostavat helpoilta, ovat niiden kokonaiskustannukset todella suuria. Monet maksavat asuntolainaansa pois vielä viisikymppisenä.

Vanhan asuntolainan kilpailuttaminen

Monet asuntovelalliset ovat nykyään ymmärtäneet, että he voivat vaihtaa nykyisen kalliin asuntolainan halvempaan lainaan.

Mutta miten halvemman korvaavan asuntolainan sitten löytää?

Löytääksesi asuntolainan jossa on alhainen korko on luotonantajat kilpailutettava. Me tarjoamme sinulle mahdollisuuden kilpailuttaa vanha asuntolaina uudestaan ja katsoa löydämmekö sinulle uuden edullisemman asuntolainan, jolla voit maksaa aikaisemman kalliin lainan pois.

Monet asiakkaistamme ovat saaneet jopa lähes 10 000 euron säästöjä vaihtamalla vanhan asuntolainan halvempaan lainaan.

Monesti aikaisemman asuntolainan tarjoaja on vieläpä ollut perinteinen hartijapankki.

Asuntolainan joukkokilpailutus ja bonukset

Asuntolainojen yhteydessä puhutaan aina kertyvistä bonuksista tai korko helpotuksista keskittämisetujen muodossa.

Totuus on, että usein perinteiset pankit tarjoavat jopa kalliimpia rahoitusvaihtoehtoja jäljelle jäävälle omarahoitusosuudelle kuin yksityiset rahoituslaitokset.

Me haluamme auttaa sinua löytämään parhaimman asuntolainan juuri sinun tarpeisiisi joukkokilpailuttamalla asuntolainahakemuksesi pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Sinun ei tarvitse kuin lähettää lainahakemus palveluumme ja me huolehdimme tarjousten saamisesta.

Joukkokilpailutuksessa on mukana useita perinteisiä pankkeja kuten, s-pankki, OP ja Nordea.

Sinun ei tarvitse ottaa tarjottuja lainoja vastaan, ellemme löydä parasta mahdollista lainaa.

Asuntolainan kilpailutus kokemuksia asiakkailtamme

Haluamme sinulle realistisen ymmärryksen siitä mitä hyötyä palvelustamme voi konkreettisesti olla. Saimme luvan haastatella yhtä asiakastamme Mirvaa, joka päätti, että vanhan asuntolainan kilpailutus tapahtuu nyt.

Alkutilanne oli noin 48000 euroa jäljellä olevaa asuntolainaa, jonka takaisinmaksutapa oli kiinteä tasaerä. Toiveena oli löytää uusi vastaavanlainen samalla lyhennystavalla oleva laina, joka korko olisi edullisempi, mutta maksuaika mielellään sama jotta laina-aika ei pitenisi.

Hän sai kaiken kaikkiaan 7 lainatarjousta, joista 3 tuli perinteiseltä pankilta. Hän päätyi kuitenkin valitsemaan yksityisen rahoituslaitoksen, joka tarjosi kaikkein alhaisinta korkoa samoilla ehdoilla kuin hänen aikaisempi laina oli.

Lopputuloksena korkoprosenttia saatiin alennettua 0,7%, jonka vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin tässä tilanteessa oli, että säästöä kertyi noin 4336 € vain 15 minuutin vaivannäöstä.