Yhdistä velkasi järjestelylainalla

Lainojen yhdistäminen on yksinkertainen ja nopea tapa säästää lainakuluissa. Autamme sinua löytämään parhaan yhdistelylainan maksutta ja sitoumuksetta.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Velkoja on lähes jokaisella ihmisellä, ne voivat olla joko suuria tai pieniä. Summista riippumatta yksi loistava velkojen järjestelytapa on kaikkien velkojen maksaminen pois yhdellä pienempikorkoisella järjestelylainalla

Usein voit myös käyttää omaisuutta vakuutena järjestelylainan saamiseen joko pankista tai rahoituslaitoksesta. Voit helposti katsoa parhaat järjestelylainat vain muutamalla klikkauksella Luottonetistä.fi:n kautta!

Mikä on järjestelylaina?

Yleisesti järjestelylainalla tarkoitetaan vakuudetonta tai vakuudellista kulutusluottoa, jolla on tarkoitus maksaa kaikki velat kokonaisuudessaan pois. Vanhoja velkoja voivat olla esimerkiksi eri luotot, osamaksut ja luottokorttivelat. Näiden velkojen kattamiseen tarvitaan riittävän suuri järjestelylaina, jotta ne saadaan kerralla maksetuksi. Lainojen järjestelyn jälkeen ihannetilanne olisi sellainen, että jäljellä olisi vain yksi edullisempi laina takaisin maksettavana.

Eli järjestelylainan tarkoituksena on maksaa kaikki vanhat velat kerrallaan pois. Tämän jälkeen sinun tarvitsee maksaa vain yhtä uutta lainaa takaisin. Vain yksi takaisinmaksuerä on lähes aina parempi kuin maksaa montaa eri velkaa erikseen. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa eri korkoja ja kuluja monesta eri velasta. Aina kannattaa kuitenkin vertailla vanhojen velkojen kuluja ja korkoja järjestelylainan kuluihin. Silloin voit varmistaa sen, että järjestelylaina tulee edullisemmaksi sinulle.

Järjestelylaina on vaihtoehto vain, jos on mahdollista maksaa lainaa. Jotta järjestelylainan saa, siihen tarvitaan vakituiset ja riittävät tulot. Esimerkiksi työttömyys on este järjestelylainan saamiseen.

Erittäin tärkeää järjestelylainoissa on se, että keskittyy ainoastaan järjestelylainan takaisin maksamiseen. Vanhojen velkojen maksu järjestelylainalla ei auta, jos on ottamassa heti muita lainoja tai osamaksuja.

Voidaanko järjestelylaina myöntää luottotiedottomalle?

Maksuhäiriömerkinnät vaikeuttavat järjestelylainan saamista merkittävästi. Suurin osa pankeista antaa luottotiedottomalle hylätyn lainapäätöksen järjestelylainahakemukseen lähes poikkeuksetta. 

Maksuhäiriömerkinnän saanut voi kuitenkin saada lainan Takuusäätiön takaamana tai tietyissä tapauksissa sopivan takaajan kanssa. Takuusäätiö voi vakuuttaa järjestelylainan 34 000 euroon saakka. Tämä on yksi velkajärjestelyn keino. Takuusäätiön takauksiin on erittäin pitkät käsittelyajat sekä jonot, joten järjestelylaina luottotiedottomalle on erittäin hankalaa saada mitään kautta.

Toinen vaihtoehto on saada lainat yhdistettyä oman sosiaalisen kunnan avulla. Oma kunta voi tarjota korkeintaan 15 000 euron luoton ja sen saaminen ei ole helppoa. Voit kuitenkin tarkistaa oletko oikeutettu tähän luottoon ottamalla yhteyttä asumiskuntaasi.

Antaako Takuusäätiö aina lainatakauksen?

Takuusäätiö voi kieltäytyä antamasta takausta järjestelylainalle ja siihen voi olla monia eri syitä. Hakijalla voi olla osa-aika tai pätkätöitä. Tarvittava summa voi olla joko liian suuri tai alittaa haetun lainatakauksen.

Hakijan elämäntilanne ei ole välttämättä tarpeeksi vakaa, vaan taustalla voi olla mielenterveysongelmia tai peli-, päihde-, tai ostosriippuvuuksia. Näiden sairauksien hoito tulee olla tasapainossa ja niiden tulee mahdollistaa se, että oma talous on hallinnassa.

Myös holhouksen alaisuudessa olevat hakijat eivät pysty saamaan myönteistä lainantakauspäätöstä.

Mistä voi saada varman järjestelylainan?

Lainojen uudelleenjärjestely on ajankohtaista silloin, kun velkaa on jo ennestään paljon ja taloudellinen tilanne ei ole hyvä. Tämän takia monella voi olla vaikeuksia saada myönteistä lainapäätöstä.

On mahdoton tehtävä sanoa mistä varma järjestelylaina juuri sinulle löytyy, voimme vain suositella lähettämään lainahakemus vain yhden pankin sijaan usealle eri luotonantajalle hyödyntämällä lainanvälittäjää, esimerkiksi meille. Me autamme sinua parhaamme mukaan löytämään ja saamaan juuri sinulle sopivan järjestelylainan.

Tarvitseeko järjestelylaina vakuuden tai takaajan?

Usein kaupallisten pankkien ja rahoituslaitosten myöntämät järjestelylainat ovat vakuudettomia. Vaikka sinulla ei olisi tarjota vakuudeksi mitään, voit silti saada huomattavasti edullisemman lainan verrattuna nykyisiin luottoihisi. 

Mikäli mahdollisia vakuuksia löytyy, ne kannattaa aina ilmoittaa pankille hakemuksen yhteydessä. Vakuudellinen järjestelylaina on huomattavasti vakuudetonta edullisempi.

Kenelle järjestelylaina voidaan myöntää?

Ensiksi sinulla tulee olla vanhoja lainoja, jotka uudelleen järjestellä. Lainanantokriteerit voivat vaihdella suuresti eri pankkien välillä. Yleisesti lainanhakijalta vaaditaan puhtaat luottotiedot, 18 vuoden ikä, varma maksukyky (palkkatulot tai eläke) ja Suomen kansalaisuus. 

Suuremman luokan järjestelylainat vaativat lähes poikkeuksetta yli 20 vuoden ikää sekä kohtalaisen hyviä, yli 2000 euron kuukausituloja. Kun päätät hakea järjestelylainaa meidän palvelumme kautta, sinun ei tarvitse huolehtia yksittäisten pankkien lainananto kriteereistä. Saat lainatarjouksen ainoastaan niiltä pankeilta, joilta voit saada järjestelylainan.

Kuinka voin vertailla järjestelylainoja?

Riippumatta siitä mitä lainoja haluat vertailla, se on aina haastavaa. Luotonantajien verkkosivustoilla näkyvät hinnastot sekä korkoesimerkit ovat aina viitteellisiä. Lopullinen korkotaso on aina yksilöllinen ja se määräytyy pankkien tekemien riskianalyysien sekä asiakkaan elämäntilanteen perusteella. 

Yksinkertaisin tapa on verrata todellisia ja aitoja lainatarjouksia on lähettää hakemus lainakilpailuttajan kautta. Tällä tavoin saat vertailtavaksi juuri sinulle yksilöityjä lainatarjouksia, joista on helppo valita paras. 

Voit valita yhden tarjouksen ja hylätä loput. Muistutuksena vielä, ettei lainahakemus maksa mitään ja sen voi tehdä kuka vain, missä tahansa elämäntilanteessa.

Mitä eri lainoja voin järjestellä uudelleen?

Järjestelylainaa voi hakea kaikkien eri osamaksujen, pikavippien, pikalainojen, kulutusluottojen ja luottokorttilaskujen yhdistämiseen. Valitettavasti asuntolainaa ei ole mahdollista yhdistää muiden lainojen kanssa, eikä kulutuslainoja pysty liittämään siihen. 

Suomessa on monia eri nimityksiä lainoille. Loppujen lopuksi nämä kaikki tarkoittavat lähes samaa asiaa. Suurimmat erot ovat siinä, onko laina vakuudellinen vai vakuudeton.

Mitä jos järjestelylaina ei riitä nykyisten lainojeni maksamiseen?

On myös mahdollista, että sinulla voidaan tarjota sellaista järjestelylainaa, jonka summa ei kata kaikkia nykyisiä lainojasi. Jos tämä tilanne tapahtuu sinulle, voit tällöin järjestellä uudelleen vain tietyt lainasi. Tässä tapauksessa kannattaa aina maksaa kalleimmat luotot ensiksi pois. Tarkista nykyisten luottojen todellinen vuosikorko ja pyri hankkiutumaan eroon kaikkein korkeakorkoisimmista luotoista.

Usealle meistä on kertynyt monia kalliita eri luottoja. Velkaantumista ei ikinä tarvitse hävetä, et varmasti ole tilanteessa yksin. Järjestelylainan avulla saat kätevästi kulutusluottosi pois ja saat enemmän joustoa talouteesi. Järjestelylainojen korot ovat huomattavasti matalampia kuin pikavippien, jonka takia lainojen järjestely on suositeltavaa.

Olet varmaan törmännyt myös yhdistelylainaan tai yhdistelmälainaan, järjestelylaina on pitkälti tismalleen sama asia. Kaikki kolme lainatermiä viittaa suurempaan kerralla otettavaan lainaan, joilla saadaan pienemmän osamaksut ja luotot maksettua pois.

Järjestelylainalla voit nopeuttaa lainan lyhennystä, saada entistä pienemmän koron ja joudut maksamaan vähemmän lainanhoitokuluja.

Yhden lainalyhennyksen laskeminen kuukausibudjettiin on nopeampaa ja helpompaa kuin monen eri paikassa sijaitsevan luoton. Lisäksi korkoihin ja kuluihin menevät kulut laskevat merkittävästi.

Kuinka suuren järjestelylainan voin saada?

Järjestelylainat ovat suuruudeltaan noin 2 000 – 60 000 euron väliltä. Tosin jokainen lainatarjous on henkilökohtainen ja se perustuu täysin omaan elämäntilanteeseesi. Myös se, että onko laina vakuudellinen tai vakuudeton vaikuttaa lainan kokonaissummaan. 

Lainan kokoa on mahdoton etukäteen arvioida. Takuusäätiö ja oma Kuntasi voi tarjota järjestelylainaa, jonka summa vastaa tämänhetkistä on velkataakkaa.

Kuinka paljon järjestelylaina maksaa?

Lainajärjestely tai lainojen yhdistäminen on täysin ilmaista. Hae lainatarjoukset tämän sivuston kautta ja katso oma korkotasosi. Tyypillisesti korkotasot vaihtelevat keskimäärin 5 – 25% välillä.

Milloin järjestelylaina on kannattava?

Lainojen yhdistäminen on fiksua järjestelylainan avulla mm. seuraavista syistä:

  • Monen eri kuukausilyhennyksen sijaan, sinulla on maksettava vain yhdestä lyhennyksestä
  • Maksuohjelmamuutosten sopiminen on helpompaa ja nopeampaa vain yhden toimijan kanssa
  • Mitä isompi laina, sitä pienempi korko
  • Kuukausikulut esim. tilinhoitomaksut tulevat selvästi halvemmaksi

Kuinka järjestää lainat?

Järjestelylainan hakeminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa muunkin luoton hakeminen. Ainoa eroavaisuus on se, että kun haet järjestelylainaa, sinun täytyy kiinnittää huomiota vanhoihin lainoihisi ja laskea kaikki maksamasi kulut yhteen, josta näet onko juuri järjestelylaina sinulle paras vaihtoehto.

Ohjeet järjestelylainan hakemiseksi:

Laske jokaisen lainasi kaikki kuukausikulut yhteen, jotta tiedät eurolleen kuinka paljon maksat tämänhetkisistä lainoista kuukausittain.

Laske kuinka paljon tämänhetkisten lainojen velkamäärä on. Varmista vielä, ettei tämänhetkisten lainojen ennenaikaisesta takaisinmaksusta muodostu minkäänlaisia lisäkuluja. Mikäli kuluja syntyy, laske ne myös mukaan järjestelylainan kokonaismäärää varten.

Katso vain muutamalla klikkauksella Luottonetistä.fi:n kautta lainantarjoajat, jotka tarjoavat riittävän suurta lainaa tarvettasi varten. Vertaa lainat todellisen vuosikoron avulla. Tällöin saat vertailtua lainojen korot ja kulut vaivattomasti.

Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Kannattaa vielä kuitenkin verrata saamaasi tarjousta nykyiseen taloustilanteeseesi. Mikäli tarjous näyttää hyvältä, hyväksy uusi laina. Yleensä saat rahat käyttöön jo saman päivän aikana, mutta viimeistään seuraavana päivänä.

Järjestelylainan hakeminen on erittäin helppoa nykypäivänä, varsinkin verkon kautta. Mikäli haet lainaa jo aamulla, voit saada rahat tilillesi päivän aikana ja maksaa illalla kaikki kalliit aikaisemmat osamaksut ja luotot pois.

Muistutuksena: Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä tai hakemaasi summaa varten tarvitaan vakuuksia, ei järjestelylainan saaminen ole pois suljettu. Voit edelleen hakea järjestelylainaa Takuusäätiön kautta.

Täytyykö järjestelylainalla olla yhteisvastuullinen hakija?

Yleisesti lainalla, joka on tarkoitettu velkojen järjestelyyn, tulee olla vähintään yksi yhteisvastuullinen hakija velallisen lisänä. Yhteisvastuullinen luonnollisesti vastaa lainansaajan kanssa siitä, että lainan takaisinmaksu suoritetaan suunnitelman mukaisesti.

Mikäli katsotaan lainan rahoittajan puolelta, yhteisvastuullisten tarkoituksena on varmistaa lainan takaisinmaksu. Velallisen puolelta yhteisvastuullinen henkilö tuo turvaa. Mikäli maksuvaikeudet tulevat puskan takaa, on myös joku muu henkilö vastaamassa siitä, että järjestelylainan lainaerät tulevat maksettua.

Voisi sanoa, että yhteisvastuullisen tehtävänä on parantaa velallisen talouistilannetta, eikä siihen sovi kuka vain. Yhteisvastuulliseksi kannattaa pyytää ainoastaan sellaista henkilöä, johon voi luottaa täysin oman taloustilanteensa kanssa.

Kuka voisi sopia yhteisvastuulliseksi?

Yleisesti järjestelylainan yhteisvastuullisena henkilönä on joko oma puoliso, vanhemmat tai sisarukset. Vanhempien apu on kuitenkin rajoitettu siinä mielessä, että järjestelylaina on maksettava takaisin ennen kuin yhteisvastuullinen täyttää 75 vuotta. Mikäli vanhempasi ovat hieman iäkkäämmästä päästä, silloin voi vaikkapa sisarukset tulla apuun.

Yhteisvastuullisen tulisi olla sellainen henkilö, jolle voi kertoa perinpohjaisesti omasta taloustilanteesta, vaikka tilanne näyttäisi synkältä. Yhteisvastuullinen henkilö saa joka tapauksessa tietää taloutesi tilan lainaa haettaessa sekä hänelle tuodaan ilmi kuin paljon velkaa järjestelylainalla olisi tarkoitus yhdistellä. Hänelle myös ilmoitetaan, jos lainan erämaksuihin on tullut viivästyksiä.

Järjestelylainan yhteisvastuullisen luottotietojen täytyy olla virheettömät ja hänen täytyy asua vakituisesti Suomessa.

Yhteisvastuulliseksi ryhtymistä kannattaa miettiä tarkkaan

Yhteisvastuullisen tarkoitus on varmistaa järjestelylainan takaisinmaksu ja vastata, että kaikki kuukausierät maksetaan aina eräpäivään mennessä. Mikäli velallinen ei kykene lyhentämään lainaeriä silloin yhteisvastuullinen joutuu maksamaan velallisen puolesta. Laina tulee myös näkymään yhteisvastuullisen velkatiedoissa ja se samalla vaikuttaa omien lainojen hankintaa.

Mikäli harkitsee asuntolainan tai jonkin muun suuremman summan lainaamista, kannattaa tällöin miettiä, kuinka yhteisvastuulliset velkasummat voivat vaikuttaa tulevien lainojen saantiin.

Yhteisvastuulliseksi aikovan on kannattavaa ennen lopullista päätöstä laskea kaikki kuukausittaiset tulot yhteen, jonka jälkeen arvioida onko mahdollista yllättävässä tilanteessa maksaa ylimääräinen lainan lyhennys.

Yhteisvastuullisella täytyy olla vähintään 20 000 euron vuositulot. Hänellä myös täytyy jäädä yhteisvastuullisen velan kuukausilyhennyksen jälkeen maksuvaraa sellaisessa tilanteessa, että maksu voisi siirtyä hänen vastuulleen.