Pikalaina

Pikalaina on loistava tapa kohentaa äkillinen pieni tai suurempikin rahapula. Lainan hakeminen on vaivatonta ja eikä vie montaa minuuttia. Täytä hakemus nyt ja saa rahat heti tilille.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Pikalaina nopeasti netin kautta

Jokapäiväisessä arjessa voi tulla odottamattomia yllätyksiä. Hajosiko auto yllättäen? Lopettiko pyykinpesukone toimintansa? Nämä ovat hyvin tyypillisiä esimerkkitilanteita joissa äkillinen rahantarve voi yllättää.

Pikalainan avulla voit nauttia myös arjesta ottamalla äkkilähdön ulkomaille, matkailla kotimaassa tai ostaa uuden puhelimen. 

Mikäli säästöjä ei ole juuri sillä hetkellä rahapussissa, yksi vaihtoehto on hakea pikalainaa hätätilanteeseen netistä. Vaikka lainantarve olisi hyvin kiireellinen, ei kannata hoppuilla ja ottaa ensimmäistä pikalainaa, joka eteen tulee. Myös pikalainat kannattaa aina vertailla keskenään.

Pikalainojen korot voivat olla hyvinkin erilaisia, mutta ei hätää!

Luottonetistä.fi auttaa sinua säästämään rahaa etsimällä kaikkein edullisimman pikalainan.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on vakuudeton laina, joka yleisesti haetaan täysin sähköisesti, joko netistä tai tekstiviestitse. Erinäiset kulutusluotot sekä pikavipit luetaan myös pikalainoiksi.
Pikalainalle tyypillisiä piirteitä ovat helppo hakeminen ja nopea rahojen tilille saaminen. Tämänlainen pikalaina ei edellytä ollenkaan takaajia tai vakuuksia.

Mikäli on tarkoitus hakea pikalainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, se parantaa hyväksytyn lainapäätöksen saamista.

Yhteishakijan voi liittää samaan lainahakemukseen joko puhelimitse tai netin kautta.

Mistä pikalainan tunnistaa?

Pikalaina on laina, jossa on lainasumma on pienempi ja sen takaisinmaksuaika on lyhyempi.
Yleisesti pikalaina on suuruudeltaan 100-3000 Euron väliltä ja takaisinmaksuaika on 14 päivästä muutamaan kuukauteen. On myös poikkeuksia, tietyiltä lainanmyöntäjiltä voi saada jopa vuoden takaisinmaksuajan.

Pikalainan saa huomattavasti nopeammin tilille kuin suuremman, vakuudellisen lainan. Yleensä rahat saa tilille jo sinä päivänä kun tekee lainahakemuksen. Pikalainan hakeminen on myös nopeampaa ja hakemuksen saa tehtyä verkossa muutamassa minuutissa.

Millaisia ovat nykyaikaiset pikalainat?

Pikalainojen lainsäädäntö uudistettiin vuonna 2019. Ennen pikalainat ja luotot sai tilille hyvin kevein lainanmyöntöperustein. Lyhyellä tekstiviestillä saattoi saada pikalainan tilille vain muutamassa minuutissa kellonajasta riippumatta. Lainanmyöntäjät eivät tehneet minkäänlaisia tarkistuksia lainanottajan maksukyvystä, tuloista tai taloudellisesta tilanteesta. Laki puuttui pikalainojen suuriin korkoihin ja määräsi korkokattolain, joka rajoitti lainojen korkoa. Tämän hetken kaikissa vakuudettomissa pikalainoissa korko ei voi olla suurempi kuin 20%.

Vuoden 2019 lakiuudistuksen jälkeen tilalle tuli huomattavasti edullisemmat ja joustavammat pikalainat verrattuna vanhempiin pikaluottoihin. Nykyään pikalaina voi toimia esimerkiksi takuuvuokralainana jos omat säästöt eivät riitä sillä hetkellä. Näin pääset muuttamaan kauniiseen vuokra-asuntoon ja voit maksaa lainan takaisin pikkuhiljaa seuraavien kuukausien aikana. Yleisimmät lainasummat pikalainalle ovatkin 1000 euron ja 2000 euron lainat.

Ennen vuoden 2019 lakiuudistuksia, pikalainat yleisesti laskutettiin 14 – 30 päivän kuluttua lainan saamisesta, mutta nykypäivänä ei ole mitenkään ihme saada pikalainan 6 – 12 kuukauden maksuajalla. Takaisinmaksuajan pidentäminen kasvattaa pikalainan kokonaiskustannuksia, mutta se mahdollistaa myös pienemmät kuukausierät.

Vuoden 2019 lakiuudistuksessa myös rajoitettiin pikalainojen myöntäminen ainoastaan kello 7- 23 välille. Nyt kyseessä on kuitenkin joustoluotto, joka voidaan myöntää käyttöön ilman rajoituksia, ainoastaan ensimmäinen nosto maksetaan 7 – 23 välisenä aikana. 

Täytä lainahakemus nyt ja vertaile pikalainat. Voit valita itse, juuri sinulle sopivat kuukausierät saamistasi lainatarjouksista.

Kuinka Luottonetistä.fi auttaa sinua saamaan parhaat pikalainat?

Meidän päätavoitteena on helpottaa pikalainan hakemista, mutta tehdä siitä myös turvallisempaa ja läpinäkyvämpää. Teemme yhteistyötä ainoastaan sellaisten pankkien ja rahalaitoksien kanssa, joiden tiedämme olevan luotettavia. Tämän vuoksi voit vertailla kaikkia lainoja ilman huolia Luottonetistä.fi sivuston kautta. Haluamme aina varmistaa sen, että hakemasi laina on juuri sinulle sopiva sekä sen, millaisiin lainaehtoihin joudut sitoutumaan.

Etusivumme lainalistasta näet heti lainojen kokonaiskustannukset, laina-ajat sekä lainasummat. Pikalainan voit hakea turvallisesti kaikilta listan lainantarjoajilta.

Lainojen vertailu on ilmaista, löydä nyt itsellesi halvin tai sopivin laina. Näin voit saada pikalainan välittömästi tilille.

Miten voi saada pikalainan heti tilille?

Pikalaina yleisesti siirretään välittömästi tilille lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Muista aina tutustua lainaehtoihin ennen niiden hyväksymistä ja pikasiirron mahdollisiin lisämaksuihin.

Minkä suuruisia pikalainoja voin hakea?

Luottonetistä.fi:n kautta voit hakea pikalainoja jotka ovat suuruudeltaan 100 – 70 000 euron välillä. Lainatarjouksen loppusumma voi olla kuitenkin eri kuin mitä olet hakenut. Lopulliseen lainasummaan henkilökohtainen tulotaso ja luottokelpoisuus.

Ovatko pikalainat pikavippejä?

Kyllä ja ei, pääsääntöisesti pikavipillä tarkoitetaan hyvin pientä (muutamia satoja euroja) ja lyhytaikaista luottoa. Pikalainalla tarkoitetaan kaikkia lainoja sekä luottoja jotka haetaan sähköisesti ja joiden lainasummat saa nopeasti tilille.

 Yleisesti pikalainaa haetaan 1000 – 2000 euron väliltä ja niiden takaisinmaksuaika on pidempi. Näiden raja on kuitenkin hieman häilyvä, kuitenkin on mahdollista saada pikalaina ja pikavippi välittömästi tilille.

Voiko myös maksuhäiriöinen saada pikalainan?

Useimmat lainantarjoajat eivät myönnä pikalainaa jos hakijalla on maksuhäiriöitä. Voit kuitenkin kokeilla kepillä jäätä ja lähettää hakemuksen tämän sivuston kautta usealle eri lainantarjoajalle, jolloin saat tiedon, onko sinun mahdollista saada lainaa maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta. Lainan saamiseen vaikuttavat nykyinen tulotaso, menot ja onko sinulla rinnakkaishakija. Rinnakkaishakija lisää merkittävästi myönteistä lainapäätöstä.

Pankit voivat kuitenkin myöntää lainaa luottotiedottomalle, mikäli edellytykset lainan saamiseen ovat pääosin kunnossa. Esimerkiksi, taloudellinen tilanteesi on kohentunut huomattavasti ja maksukäyttäytyminen on parantunut todistettavasti maksuhäiriömerkinnän saamisen jälkeen, on tällöin todennäköistä saada hyväksytty lainapäätös.

Pikalainan saat helposti ja nopeasti

Haluat siis lainata rahaa, mutta et haluaisi mennä pankkiin juttelemaan pankkivirkailijan kanssa, jossa voi mennä monia tunteja? Toki kivijalkapankissa asioiminen tuntuu viralliselta ja turvalliselta, kuitenkin netin kautta voit saada samat lainaehdot,lainasumman ja lainanmaksuajan paljon nopeammin.

Teemme lainan hakemisesta vaivatonta ja nopeaa. Täytä lainahakemus ja saat monia eri lainatarjouksia joista voit valita suosikkisi. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään ja jos haluat, voit kieltäytyä kaikista saamistasi lainatarjouksista.

Ennen pikalainan ottamista, pohdi seuraavat asiat läpi:

Jokaisella on omat uniikit tarpeensa ja elämäntilanne, sen vuoksi kannattaa tarkasti miettiä minkälaista lainaa hakea.

– Minkä kokoisen lainan tarvitset
– Millainen olisi hyvä takaisinmaksuaika
– Mikä on paras lainatyyppi tilanteeseesi

Pikalainojen plussat ja miinukset:

+ Rahojen nopea tilille maksu
+ Pikalainaa varten et tarvitse vakuuksia
+ Yleisesti ensimmäinen pikalaina ilman mitään kuluja

– Lainan korot normalisoituvat, mikäli takaisinmaksu kestää kuluttoman ajan yli
– Mikäli laskuja ei makseta, ne etenevät perintään kuten muutkin luotot
– Voit mahdollisesti menettää luottokelpoisuutesi, mikäli jätät laskut maksamatta

Kuluton pikalaina?

Oletko tietoinen, että aika-ajoin lainantarjoajat voivat tarjota uusille asiakkaille ensimmäisen pikalainan ilman minkäänlaisia avausmaksuja tai kuluja? Nämä kuluttomat pikalainat voivat olla suuruudeltaan jopa useita satoja euroja.

Yleensä lainan korottomuus kestää vain osan laina-ajasta, esimerkiksi ensimmäisen kuukauden. Mikäli lainaa ei makseta tässä ajassa kokonaisuudessaan takaisin, tällöin korko palautuu normaalille tasolle ja siihen lisätään mahdollisesti myös muita kuluja.

Voit toki jatkaa myös kulutonta laina-aikaa , mutta tällöin lainaa ei voida sanoa enää ilmaiseksi.
Tutustu lainaehtoihin, jotta tiedät miten kyseisen lainan kulut ja korot määräytyvät.

Pikalaina heti tilille

Pikalaina on mahdollista saada tilille hyvinkin nopeasti. Lainahakemuksen täyttäminen ei vie kauan aikaa, jonka jälkeen lainapäätös voi tulla jo minuuttien kuluessa. Tämän jälkeen sinun tarvitsee ainoastaan tarkistaa ja allekirjoittaa lainasopimus, sitten pikalaina voi siirtyä tilille heti.

Lainan siirtonopeuteen vaikuttavat myös muutkin tekijät, kuten oma pankki. Kaikki pankit tai rahoituslaitokset eivät siirrä pikalainaa välittömästi. Lue lainantarjoajan maksuehdot, mikäli lainan tarve on kova ja haluat pikalainan heti tilille.

Vinkit lainan hakemiseen:

Vertaile lainaehdot

Kun vertailet saamiasi lainatarjouksia, suosittelemme perehtymään erityisesti jokaiseen hakemasi lainan ehtoihin. Eri lainanmyöntäjillä on eroavaisuuksia lainoissa.

Tarvitsetko lyhennysvapaan kuukauden? Haluatko ensilainastasi täysin kuluttoman?
Lainojen ehdoista löydät kaikki nämä asiat. Voit lähettää Luottonetistä.fi sivuston kautta lainahakemuksen, jonka jälkeen sinun tarvitsee vain odottaa lainatarjouksia.

Muistutamme vielä, että hyvin monta erilaista lainaa on mahdollista hakea yhteishakijan kanssa. Hyvin usein yhteishakija pienentää lainan korkoa sekä lisää hyväksytyn lainapäätöksen saamista. Yhteishakija on yhtä paljon vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin lainan päähakija.

Yhteishakijana toimivan henkilön tulee täyttää seuraavat kriteerit: hänen on oltava täysi-ikäinen, luottotiedot tulee olla kunnossa, säännölliset tulot ja suomalainen henkilötunnus. Yhteishakijaksi sopii esimerkiksi: Avo- tai aviopuoliso, sukulainen tai hyvä ystävä.

Kykenetkö maksamaan lainan ajallaan?

Mieti tarkasti, onko saamasi lainatarjous juuri sinulle oikeanlainen laina? Ehdot ja korot vaihtelevat eri lainantarjoajilla ja juurikin siksi on erittäin tärkeä tehdä laskelmat siitä, kuinka pystyt noudattamaan takaisinmaksusuunnitelmaa. Varmista että, pystyt sitoutumaan juuri kyseisen lainan lainaehtoihin.

Hae lainaa aikaisin

Mitä aikaisemmin lähetät lainahakemuksen, sitä todennäköisemmin hakemus käsitellään saman päivän aikana. Jos lähetät pikalaina hakemuksen aamulla kello 7, lähes poikkeuksetta rahat ovat tilillä iltaan mennessä mikäli lainahakemuksesi hyväksytään.

Suomen lainsäädännön takia, pikalainaa ei siirretä tilille kello 23 – 07 välisenä aikana.

Pikalaina ja velkaantuminen

Mikäli velkatilanteesi ei näytä hyvältä, on tällöin ehkä pohdittava muita vaihtoehtoja. Yleisesti maksuhäiriömerkinnän omaavalle ei myönnetä pikalainaa.

Pikalainojen ja osamaksujen yhdistämisen lisäksi on olemassa muitakin vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa velkakuopasta ylös. Esimerkiksi osa Suomen kunnista tarjoaa sosiaalisia luottoja ilman korkoa. Katso tarjoaako oma asuinkuntasi kyseisiä lainapalveluita.
Jotta voit hakea asuinkuntasi tarjoamaa sosiaalista luottoa, on sinun oltava vähävarainen mutta kuitenkin maksukykyinen.

Sosiaalista luottoa voit hakea omalta asuinkunnalta ja lainasummat voivat vaihdella suuresti, riippuen elämätilanteestasi. Yleisesti sosiaalista luottoa haetaan erinäisiin työllistymistä helpottaviin välineisiin tai erilaisiin välttämättömiin hankintoihin, joita itse ei pysty kustantamaan.
Valmistaudu kuitenkin jonottamaan, sosiaaliseen luottoon on usein pitkä jonotusaika.