tonttilaina

Tonttilaina

Kirjoittanut: Anni Moilanen

Haaveiletko omasta kodista, mutta tarvitset sopivan rahoituksen ennen haaveen toteuttamista? Olipa sinulla jo tontti kiikarissa tai ei. Olet juuri oikeassa paikassa, sillä me kerromme sinulle tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon ennen kuin haet tonttilainaa. Otimme mukaan myös kokemuksia, jotta saat tarkan kuvan siitä miten tonttilainan hakeminen tapahtuu.

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti

Mikä on tonttilaina?

Tonttilaina on jokaisen ihmisen elämän yksi suurimmista investoinneista yhdessä rakennuslainan kanssa.

Tonttilaina on vakuudellinen tai vakuudeton laina, jota haetaan tontin ostamista varten. Suuremmat lainat kuten tonttilaina vaativat aina vakuuden. Yleensä vakuudellisissa lainoissa, tuleva asunto käy lainan vakuudesta.

Jos asunnon vakuusarvo ei riitä kattamaan koko lainan kuluja, voi apuna käyttää vakuudetonta luottoa korvaamaan osan jäljelle jäävästä tarvittavasta vakuudesta.

Tonttilainan vakuuksista: yleensä tontin vakuusarvo on 75% markkina-arvosta, joissakin tapauksissa se voi olla 40 – 70% riippuen sijainnista ja muista tekijöistä.

Yleensä suurimman osan tonttilainan rahoituksesta järjestää oma pankki, mutta jäljelle jäävä rahoitus on hankittava muulla tavoin mikäli tarvittavan lainan suuruus ylittää pankin antaman tarjouksen. 

Kannattaa keskustella hyvissä ajoin etukäteen pankin kanssa mahdollisista lainajärjestelyistä.

Varaudu neuvottelemaan lainastasi paikanpäällä kotipankkisi konttorilla.

Tonttilainan voi myös rahoittaa kokonaan rahoituslaitosten tarjoamien vakuudettomien lainojen avulla, jos tontin arvo ei ylitä 60 000 euroa.

Me autamme sinua löytämään parhaimman vakuudettoman lainan joko kokonaiseksi tonttilainaksi tai ainakin rahoittamaan tarvittavan osuuden siitä. Palvelumme on maksuton eikä lainatarjoukset sido. Näin voit koska tahansa katsoa mihin hintaan ja keneltä saisit sopivaa rahoitusta.

Tonttilainan hakeminen - miten tonttilainaa haetaan?

Suosittelemme aloittamaan tonttilainan hakemisen vasta sitten, kun sopiva tontti on löytynyt.

Aloita lainan hakeminen neuvottelemalla oman pankkisi kanssa sopivista lainaehdoista, jotta näet tarvitsetko lisää ulkopuolista rahoitusta vai riittääkö tuleva omistusasunto vakuudeksi lainasta.

Jos pankin tarjoama laina riittää, saat hoidettua lainasopimuksen loppuun asti suoraan pankissa.

Jos tarvitset lisää rahoitusta vakuuden kattamiseksi, voit hakea vakuudetonta rahoitusta palvelumme avulla. Yleensä tarvittavat lisärahoitukset ovat 10 – 20 000 euron luokkaa.

Tietääksemme kaikki pankit kelpuuttavat vakuudettomat lainat osana tarvittavaa vakuusarvoa, jos aikaisempaa omaisuutta ei löydy.

Miten Luottonetistä.fi toimii?

Lähetä lainahakemus maksuttomaan palveluumme. Me lupaamme etsiä sinulle parhaimmat lainatarjoukset 24 tunnin kuluessa.

Pääset tarkastelemaan niitä kirjautumalla palveluumme ja saat tarjoukset myös sähköpostiisi, jotta voit tarkastella ehtoja rauhassa.

Kun aika on kypsä ja sopiva laina on löytynyt. Voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkossa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tonttilaina kokemuksia

Laina tontin ostoon voi aiheuttaa närkästystä tai suurta riemua mikäli asiat menevät juuri niinkuin pitää. Me haluamme auttaa kuluttajia niin hyvin kuin mahdollista, tarjoamalla heille maksuttoman palvelun, jossa voi kilpailuttaa lainoja aina 60 000 euroon asti.

Aina asiat eivät kuitenkaan suju niinkuin pitää ja siksi otimmekin tähän hyvä esimerkin siitä, mitä voi olla vastassa.

Seuraava kokemus on poimittu verkosta: “Aloitin ottamalla yhteyttä pankkiin, jonka asiakkaana olen ollut jo pitkään. Hain tonttilainaa ilmoittaen, että rakenamme alueelle omakotitalon johon muutamme asumaan, mutta kunnan lupaprosessi kestää vielä 1,5 – 2 vuotta. Homma oli ok ja tontista vakuudeksi kelpaava osuus oli 0,7 kertoimella neljänumeroinen tarvittavaan lainaan nähden. Kun lainapäätös tuli oli se positiivinen, mutta sillä ehdolla, että laina on alkujaan kulutusluotto, joka voidaan myöhemmin muuttaa asuntolainaksi.”

Mitä tästä opimme?

Pankkien kanssa asioidessa on hyvä olla hieman varuillaan, kannattaa pitää omat puolensa. Nykypäivänä lainanhakijalla on neuvotteluvoimaa, sillä neuvotellessa voi vain todeta, että hakee lainaa seuraavasta pankista. 

Ennen kaikkea opimme myös sen, että ensimmäinen tarjottu laina ei välttämättä ole paras. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti