vakuudeton luotto

Vakuudeton luotto

Kirjoittanut: Anni Moilanen

Kun lainaa haetaan verkosta on huomattavasti vaikeampi ymmärtää lainoihin liittyvää sanastoa, kun kukaan ei ole juuri sillä hetkellä auttamassa. Tässä kirjoituksessa käsittelemme vakuudetonta luottoa, mikä se on ja mitä sillä tarkoitetaan?

Vakuudettomia luottoja haetaan netistä huomattavasti enemmän kuin perinteisiä pankkien tarjoamia vakuudellisia luottoja, ehkä juuri siksi että vakuudetonta lainaa on huomattavasti helpompi saada ja korot eivät enää tänäpäivänä ole yhtä merkittävä ongelma.

Aikaisemmin kaikki vakuudettomat lainat olivat huonossa maineessa, kun yleisin stereotypia koski niiden korkeita korkoja. Nykyään laki sääntelee kuluttajille myönnettäviä luottoja erittäin tarkasti ja se pitkälti määrittelee lainan korkeimman koron.

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti

Mikä on vakuudeton luotto?

Vakuudeton luotto tarkoittaa lainatuotetta, joka voidaan myöntää lainanhakijalle ilman, että hänen tarvitsee asettaa lainalleen vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomien luottojen suuruudet voivat tänäpäivänä vaihdella 100 – 60 000 euron välillä, riippuen lainanhakijan taustoista, tuloista ja muista lainanhakuun vaikuttavista tekijöistä.

Nykyään myös monet perinteiset pankit ovat alkaneet tarjota vakuudettomia lainoja, jotta ne pysyisivät paremmin mukana jatkuvasti kehittyvissä verkon lainamarkkinoissa.

Otetaan havainnollistava esimerkki vakuudettoman ja vakuudellisen luoton eroista:

Vakuudeton luotto: haetaan usein yksityisiltä rahoituslaitoksilta tai digipankeilta verkossa. Ei vaadi lainanhakijalta omaisuutta tai henkilötakaajaa lainan pantikisi. Vakuudettomat luotot ovat myös nopeita, sillä ne voidaan maksaa heti lainan hakemisen jälkeen jos luottopäätös on positiivinen.

Vakuudellinen luotto: yleensä pankit tarjoavat näitä rahoitustuotteita alhaisella korolla, mutta ne vaativat lainanhakijalta omaisuutta pantiksi ja riippuen lainan suuruudesta, usein tarvitaan myös takaaja. Hitaat ja kömpelöt lainanhakuprosessit ovat laskeneet vakuudellisten lainojen suosiota.

Mistä voi hakea vakuudetonta luottoa?

Vakuudetonta luottoa voi hakea verkossa toimivilta yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä tai pankeilta joiden palveluvalikoimaan kuuluvat vakuudettomat rahoitustuotteet.

Kuitenkin lainojen eroissa voi lainsäädännöstä huolimatta olla merkittäviä eroja, jos lasketaan esimerkiksi pitkiä yli 5 vuoden laina-aikoja.

Me autamme sinua mielellämme lainanhakuun liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamme mahdollisuuden käyttää maksutonta luottojen kilpailutuspalvelua. Kun haet luottoa avullamme, saat yhden lainahakemuksen avulla tavoitettua kaikki yli 20 yhteistyökumppaniamme, jotka voivat tehdä sinulle lainatarjouksen lainahakemuksesi perusteella.

Palvelussamme on mukana vain vakavaraisia Finanssivalvonnan alaisia rahoitusyhtiöitä, joista suurin osa on myöntänyt luottoja jo vuosikymmenen.

Vaikka lainat eivät vaadi vakuuksia tai takaajia saattaa lainanhakija suuremman lainan kohdalla joutua toimittamaan lisää dokumentteja mikäli joku luotonantaja näin vaatii. Kuitenkin ilman liitteitä on mahdollista saada keskisuurta lainaa, koska luotonantaja arvioivat takaisinmaksukyvyn tarkasti.

Voiko vakuudetonta lainaa saada heti?

Palvelumme kautta lähetetty lainahakemus toimitetaan heti yhteistyökumppaneille välittömiä jatkotoimenpiteitä varten. Tyypillisesti lainanhakijat saavat heti muutaman lainatarjouksen ja loput saapuvat sähköpostiisi viimeistään seuraavan 24 tunnin kuluessa.

Jos tarvitset lainaa kiireellisellä aikataululla, voit heti hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista ja näin ollen luottosopimuksen tehtyäsi luotonantaja siirtää rahat heti tilillesi.

Suuremmissa lainoissa lainan siirtymisessä tilillesi voi kestää hieman kauemmin, useimmiten kuitenkin noin 15 minuuttian lainasopimuksen tekemisestä.

Vastuullista lainaamista: älä ota lainaa hetken mielijohteesta. Lainat ovat rahoitustuotteita jotka velvoittavat ja edellyttävät hakijaltaa luottamusta ja vastuunkatokykyä omasta taloudesta. Jos olet varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan, voit siirtyä täyttämään lainahakemuksen tästä.

Luottonetistä logo
  • Vastuullista luotonantoa
  • Pyydä lainatarjoukset yli 25 pankilta ja rahalaitokselta
  • Maksuton palvelu, joka ei sido ottamaan lainaa
  • Lainat maksetaan tilillesi nopeasti