Vakuudeton luotto

Hae vakuudetonta luottoa näppärästi suoraan verkosta. Me laitamme pankit ja rahalaitokset kilpailemaan lainastasi, jolloin sinä voit keskittyä suoraan lainatarjousten vertailemiseen.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Kun lainaa haetaan verkosta on huomattavasti vaikeampi ymmärtää lainoihin liittyvää sanastoa, kun kukaan ei ole juuri sillä hetkellä auttamassa. Tässä kirjoituksessa käsittelemme vakuudetonta luottoa, mikä se on ja mitä sillä tarkoitetaan?

Vakuudettomia luottoja haetaan netistä huomattavasti enemmän kuin perinteisiä pankkien tarjoamia vakuudellisia luottoja, ehkä juuri siksi että vakuudetonta lainaa on huomattavasti helpompi saada ja korot eivät enää tänä päivänä ole yhtä merkittävä ongelma.

Aikaisemmin kaikki vakuudettomat lainat olivat huonossa maineessa, kun yleisin stereotypia koski niiden korkeita korkoja. Nykyään laki sääntelee kuluttajille myönnettäviä luottoja erittäin tarkasti ja se pitkälti määrittelee lainan korkeimman koron.

Mikä on vakuudeton luotto?

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Vakuudeton luotto tarkoittaa lainatuotetta, joka voidaan myöntää lainanhakijalle ilman, että hänen tarvitsee asettaa lainalleen vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomien luottojen suuruudet voivat tänäpäivänä vaihdella 100 – 60 000 euron välillä, riippuen lainanhakijan taustoista, tuloista ja muista lainanhakuun vaikuttavista tekijöistä.

Nykyään myös monet perinteiset pankit ovat alkaneet tarjota vakuudettomia lainoja, jotta ne pysyisivät paremmin mukana jatkuvasti kehittyvissä verkon lainamarkkinoissa.

Otetaan havainnollistava esimerkki vakuudettoman ja vakuudellisen luoton eroista:

Vakuudeton luotto: haetaan usein yksityisiltä rahoituslaitoksilta tai digipankeilta verkossa. Ei vaadi lainanhakijalta omaisuutta tai henkilötakaajaa lainan pantikisi. Vakuudettomat luotot ovat myös nopeita, sillä ne voidaan maksaa heti lainan hakemisen jälkeen jos luottopäätös on positiivinen.

Vakuudellinen luotto: yleensä pankit tarjoavat näitä rahoitustuotteita alhaisella korolla, mutta ne vaativat lainanhakijalta omaisuutta pantiksi ja riippuen lainan suuruudesta, usein tarvitaan myös takaaja. Hitaat ja kömpelöt lainanhakuprosessit ovat laskeneet vakuudellisten lainojen suosiota.

vakuudeton luotto

Mistä voi hakea vakuudetonta luottoa?

Vakuudetonta luottoa voi hakea verkossa toimivilta yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä tai pankeilta joiden palveluvalikoimaan kuuluvat vakuudettomat rahoitustuotteet.

Kuitenkin lainojen eroissa voi lainsäädännöstä huolimatta olla merkittäviä eroja, jos lasketaan esimerkiksi pitkiä yli 5 vuoden laina-aikoja.

Me autamme sinua mielellämme lainanhakuun liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamme mahdollisuuden käyttää maksutonta luottojen kilpailutuspalvelua. 

Kun haet luottoa avullamme, saat yhden lainahakemuksen avulla tavoitettua kaikki yli 20 yhteistyökumppaniamme, jotka voivat tehdä sinulle lainatarjouksen lainahakemuksesi perusteella.

Palvelussamme on mukana vain vakavaraisia Finanssivalvonnan alaisia rahoitusyhtiöitä, joista suurin osa on myöntänyt luottoja jo vuosikymmenen.

Vaikka lainat eivät vaadi vakuuksia tai takaajia saattaa lainanhakija suuremman lainan kohdalla joutua toimittamaan lisää dokumentteja mikäli joku luotonantaja näin vaatii. Kuitenkin ilman liitteitä on mahdollista saada keskisuurta lainaa, koska luotonantaja arvioivat takaisinmaksukyvyn tarkasti.

Voiko vakuudetonta lainaa saada heti?

Palvelumme kautta lähetetty lainahakemus toimitetaan heti yhteistyökumppaneille välittömiä jatkotoimenpiteitä varten. Tyypillisesti lainanhakijat saavat heti muutaman lainatarjouksen ja loput saapuvat sähköpostiisi viimeistään seuraavan 24 tunnin kuluessa.

Jos tarvitset lainaa kiireellisellä aikataululla, voit heti hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista ja näin ollen luottosopimuksen tehtyäsi luotonantaja siirtää rahat heti tilillesi.

Suuremmissa lainoissa lainan siirtymisessä tilillesi voi kestää hieman kauemmin, useimmiten kuitenkin noin 15 minuuttia lainasopimuksen tekemisestä.

Vastuullista lainaamista: älä ota lainaa hetken mielijohteesta. Lainat ovat rahoitustuotteita jotka velvoittavat ja edellyttävät hakijalta luottamusta ja vastuunkatokykyä omasta taloudesta. Jos olet varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan, voit siirtyä täyttämään lainahakemuksen tästä.