Osamaksujen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on yksinkertainen ja nopea tapa säästää lainakuluissa. Autamme sinua löytämään parhaan yhdistelylainan maksutta ja sitoumuksetta.

Lainatarjousten pyytäminen on turvallista, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.
Hakemustasi ei voitu aloittaa. Kokeile uudestaan.
Hakemuksen aloittaminen onnistui.

Täytä lainahakemus - päätös heti

Kilpailutamme hakemuksesi yli 25 pankilla maksutta!

Tarkista, että syötät puhelinnumeron oikeassa muodossa ilman etuliitettä (358) tai (0). Esim. 412345678
?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Vertaa parhaita luotonantajia

Yhdistä osamaksut ja luotot

Anni Moilanen
Kirjoittanut Anni Moilanen
Päivitetty 23. Tammikuuta, 2023

L Miksi voit luottaa meihin Lisätietoja

Me Luottonetistä.fi työskentelemme parempien taloudellisten päätösten eteen. Noudatamme erittäin tiukkaa sisältöpolitiikkaa, tämä kirjoitus saattaa sisältää viittauksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai palveluihin. Tarkistamme jokaisen julkaisun säännöllisesti, jotta artikkelissa esiintyvät tiedot pysyvät ajankohtaisina.

Onko sinulle kertynyt osamaksuja ja muita luottoja joiden kuukausittainen lyhentäminen tuntuu työläältä ja kalliilta? 

Yhdistämällä osamaksut ja luotot yhdeksi lainaksi pienennät kokonaiskuluja ja vähennät omaa stressiä. Luottonetistä auttaa sinua yhdistämään osamaksut yhdellä nopealla hakemuksella.

Eri osamaksujen tai luottojen pitäminen ei ole järkevää

Monella meistä on useita luottoja ja osamaksuja joita pitää lyhentää samanaikaisesti. Näiden luottojen ja osamaksujen suuruudet voivat vaihdella aina sadoista euroista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Luottokorttivelat, asuntolainat, autolainat ja muut samanaikaiset maksut kannattaa aina yhdistää yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jolloin maksat takaisin vain yhtä lainaa kerralla.

Monet kuluttajat jättävät lainojen yhdistämisen kokonaan tekemättä, koska luulevat ettei verkosta voi saada edullisempaa lainaa. Totuus on, että lähes poikkeuksetta kaikki osamaksut ovat huomattavasti kalliimpia, kuin kalleimmat netistä haettavat vakuudettomat lainat.

Osamaksujen korot

Osamaksujen korot ja kulut ovat pääasiassa aina suurempia kuin yhdistelmälainojen. Näet alapuolella sijaitsevasta esimerkkikuvasta Klarnan rahoittamien osamaksujen todelliset vuosikorot sekä muut kulut, joihin kuuluvat luoton avausmaksut ja kuukausimaksut. 

Osamaksujen todellinen vuosikorko määräytyy takaisin maksuajan mukaan joka vaihtelee 3-24 kuukauden välillä.

Kuten voit kuvasta todeta, todellinen luoton vuosikorko voi olla peräti 24 prosenttia. Kun luottoja on useita tämän suuruisella vuosikorolla, tulet maksamaan huomattavasti enemmän koroissa sekä kuluissa verrattuna pienempi korkoiseen yhdistelmälainaan.

Päällekkäisissä osamaksuissa ja luotoissa kulut kasautuvat

Kun on useampi osamaksu ja luotto samanaikaisesti maksettavana, se johtaa lähes aina pidempiin takaisinmaksuaikoihin. Näin käy siksi, etteivät kuukausittaiset laskut kaataisi taloutta. Pidemmällä osamaksujen tai luottojen takaisinmaksuajalla kokonaishinta on aina suurempi kuin lyhyellä maksuajalla.

 
On myös mahdollista että, päällekkäiset maksut mahdollisesti voisivat vaurioittaa tai peräti kaataa koko talouden. Moni sortuu ottamaan monia päällekkäisiä luottoja jotka voi aiheuttaa pahankin velkakriisin. Siksi on tärkeää yhdistää osamaksut ja luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Velkataakka ahdistaa

Ei sanota turhaan että, raha on yksi suurimmista huolen ja stressinaiheista. Rahahuolet aiheuttavat meille monille unettomia öitä, ainakin jossain vaiheessa elämää. Kansainvälisesti joka kolmas ihmisistä stressaa rahanhuolien takia päivittäin, tämä toistuu niin köyhissä kuin rikkaissa maissa. Rahahuolet ja sen riittävyys on suurin stressinaihe 30 vuotiasta eteenpäin.


Harva ihminen selviää elämän läpi ilman minkäälaista velan ottamista, varsinkin jos haluaa joskus ostaa oman asunnon. Kannattaa välillä pysähtyä ja miettiä että, onko oma velkaantuminen sopivalla tasolla sekä pystyykö siihen vaikuttamaan. Löytyykö tämän hetkisistä veloista turhia osamaksuja, tai luottoja moneen eri paikkaan, jotka mahdollisesti voisi hoitaa edullisemmin?

Yhdistämällä osamaksut sekä luotot säästää rahaa

Yhdistelmälainasta on hyötyä tilanteesta riippuen usealla eri tavalla. Iso säästö syntyy kuluissa, verraten usean eri osamaksun ja luoton kuluihin. Vältyt yhdistelmälainalla myös ylimääräisiltä laskutuslisiltä. Tilinhoitokulut laskevat minimiin kun maksat vain yhtä lainaa takaisin. Lisäksi sinun tarvitsee muistaa vain yksi eräpäivä kaikille lainoille.


Kaikki nämä pienet tekijät helpottavat arkea ja auttavat huolehtimaan taloudenpidosta. Kun liität kaikki osamaksut ja luotot yhdeksi lainaksi, voit seurata takaisinmaksua huomattavasti helpommin. Kykenet tällöin hallitsemaan laina-asioita paljon sujuvammin ja voit olla varma että raha-asioista aiheutuva stressi helpottaa.

Lainojen yhdistäminen yhteishakijan kanssa

Tiesitkö että on mahdollista yhdistää lainoja myös rinnakkaishakijan kanssa? Tämä on mahtava vaihtoehto jos molemmat omistavat useita luottoja erikseen tai mikäli yhteisiä hankintoja on ostettu osamaksuilla. Tällöin voitte molemmat säästää ja välttyä korkeammilta lainakuluilta, kun maksatte vain yhtä lainaa takaisin yhdessä. Toisen henkilön kanssa yhteinen yhdistelmälaina voi olla joissain tapauksissa jopa parempi vaihtoehto kuin yksin hoidettava yhdistelmälaina.

Kumpikin osapuoli säästää jo siinä ettei tarvitse maksaa oman erillisen lainansa kuluja sekä hyvin useasti lainantarjoajat pystyvät myöntämään suurempia lainasummia kerralla, kun hakijoita on enemmän kuin yksi. Tämä samanaikaisesti parantaa takuuta takaisinmaksuista ja se voi johtaa matalampiin lainakorkoihin.

Lisäksi yhteishakijan liittäminen samaan lainahakemukseen on helppoa ja se voi tehdä joko puhelimitse tai netissä. Yleisesti yhteishakija on joko avio- tai avopuoliso mutta yhteishakijana voi toimia kuka tahansa, kuten lähisukulainen tai hyvä ystävä.

Kuka pääsee yhteishakijaksi?

Yhteishakijalle on muutamia vaatimuksia, jotka tulee täyttää lainan hakemiseksi. 

Näitä ovat mm.

  • Yhteishakijan tulee olla täysi-ikäinen
  • Yhteishakijalla tulee olla säännölliset ansiotulot, esimerkiksi palkkatulot tai eläke
  • Yhteishakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
  • Yhteishakijalla täytyy olla suomalainen henkilötunnus

Minkälaisia luottoja tai osamaksuja voi yhdistää?

Mitä vähemmän osamaksuja ja luottoja löytyy niin sitä parempi. Pyri yhdistämään kaikki luotot niin, että siitä jäisi vain yksi laina maksettavaksi. Kaikkia luottoja ei ole niin yksinkertaista yhdistää yhdeksi lainaksi. Suuremman luokan lainat, kuten asunto- ja remonttilainat sekä kalliimmanpuoleiset autolainat on hankala yhdistellä samaan lainaan pienempien kulutusluottojen kera.

Erityisesti kaikki vakuudelliset luotot on hankala, muttei mahdoton yhdistää. Kun taas vakuudettomat osamaksut sekä kulutusluotot antavat joustoa tämänkaltaiseen yhdistelyyn.

Paras lähtökohta kaikkien luottojen yhdistelemiseen on se, että pyrkimys on saada yhdisteltyä kaikki mahdolliset osamaksut ja luotot kerralla. Mitä useamman osamaksun ja luoton saa kerralla yhdistettyä, sitä edullisemmaksi se tulee ja näin säästät enemmän rahaa.

Onko tarve yhdistellä myös muita luottoja?

Usealla, jolla on useita osamaksuja, on hyvin usein myös muita avoimia luottoja. Tälläisessä tapauksessa voisi olla hyvä idea pyrkiä hakemaan sellainen laina, jolla on mahdollista maksaa kerralla kaikki inhottavat luotot pois. Juuri tähän tarkoitukseen tarkoitettuja lainoja kutsutaan nimellä järjestelylainoiksi.

Muista nämä kun yhdistät osamaksuja

Kun olet päättänyt yhdistää kaikki osamaksusi ja luottosi niin ole tarkkana laina-ajan kanssa. Voi olla suurikin houkutus ottaa erityisen pitkä laina-ajan luotto kaikkien osamaksujen maksamiseen.
Tee laskelmat ja ota niin lyhyt laina-aika kuin vain taloudellisesti on mahdollista, kerryttäähän laina aina korkoa, niin kauan kuin se on kokonaan maksamatta.